AKTUALNA VPRAŠANJA IN ODGOVORI


Kaj pomeni, da moram imeti optično vidljivost na oddajnik na Krimu?

Iz stanovanjskega, gospodarskega ali kmetijskega objekta se mora prosto videti Krim oz. oddajnik na Krimu. V kolikor takšna prosta vidljivost obstaja, je tehnični pogoj za priklop izpolnjen (vidljivosti ne zakriva npr. drevje ali hrib).

Kakšno opremo potrebujemo za sprejem storitev?

Vso opremo zagotovijo in montirajo naši tehniki. Uporabnik s tem nima nobenih skrbi. Oprema vključuje: satelitsko anteno oz. satelitski krožnik dimenzij premera od 40-80 cm, nosilno konzolo, koaksialni kabel, anteno za sprejem interneta in UTP kabel.

Ali se lahko naročim na posamezne storitve ali se moram naročiti samo na paket trojček?

SUPER TV v ničemer ne pogojuje naročila storitev, možne so vse kombinacije, ki so navedene v ponudbi na spletni strani. Samostojna storitev, paket dvojček ali paket trojček.

Koliko znaša cena priklopa?

V primeru vezave naročniškega razmerja za 24 mesecev-znaša cena priklopa 60 EUR z DDV. Cena vključuje vso potrebno opremo, kable, digitalni sprejemnik in montažo. Cena priklopa brez vezave naročniškega razmerja znaša 150 EUR z DDV.

Je možno priključiti več TV sprejemnikov? Ostane kvaliteta TV signala enaka?

Lahko se priključi več TV sprejemnikov na posamezno naročniško razmerje, za kar se uporabniku dodeli dodatne TV sprejemnike. Vsak TV potrebuje svoj digitalni sprejemnik. Kakovost slike je na vsakem posameznem TV sprejemniku enako kakovostna.

Je potrebno ugasniti TV sprejemnik, če želim istočasno uporabljati internet?

NE, storitvi sta neodvisni, storitev TV ne vpliva na internet in obratno.

Trenutno imam naročeno podobno storitev pri alternativnem ponudniku, vendar bi rad postal vaš naročnik. Kakšen je postopek?

V tem primeru svetujemo, da pri vašem obstoječem ponudniku preverite odpovedni rok storitve oz. ali ste prosti bremen. Pri alternativnem ponudniku je potrebno vrniti LNB (glava na satelitskem krožniku) in digitalni sprejemnik. Vsa ostala oprema (satelitska antena, nosilna konzola, obstoječi povezovalni kabli) ostanejo uporabniku. V primeru izbire TV storitve operaterja SUPER TV- tako lahko uporabimo obstoječo satelitsko anteno, namestimo naš LNB, prinesemo digitalni sprejemnik in za potrebe sprejema interneta montiramo dodatno anteno. V takem primeru je cena priklopa le 60 EUR z DDV. Za potrebe interneta je potrebno instalirati nov UTP kabel do routerja, prenosnika ali PC-ja.

Kako je s storitvijo fiksne telefonije?

Vašo obstoječo stacionarno telefonsko številko brezplačno prenesemo v naše omrežje, kjer se vsi naročniki SUPER TV-ja med seboj kličejo brezplačno.

Ali je hitrost interneta res takšna, kot je navedena v ponudbi?

DA, a hitrosti so deklarirane »do« 15 Mbps. Lahko se pojavljajo manjša odstopanja navzdol, vendar testi kažejo, da so deklarirane hitrosti dober približek zapisanemu v ponudbi.

Kako je v primeru slabega vremena? Ali so kakšne motnje?

Storitvi interneta in telefonije nista občutljivi na vremenske vplive. Pri storitvi televizije se lahko v primeru zares močnega/gostega dežja ali snega na TV pojavijo kratkotrajne motnje, ki pa nato ob normalizaciji vremenskih razmer samodejno izginejo.

Kolikšen čas je potreben od naročila storitev SUPER TV do prihoda tehnika za namestitev?

Običajno se izvede priklop, ob predpostavki suhega vremena, v roku treh delovni dni od prejema prijave. Na željo naročnika se z monterjem dogovori o terminu priklopa.

Kako je s podporo?

Tehnična služba on-line spremlja delovanje omrežja in se nemudoma odzove na morebitne težave. Za posamične težave pri uporabnikih-smo na voljo za pomoč na navedenih telefonskih številkah.

Koliko je TV programov v programski shemi?

Trenutno je v programski shemi 85 TV programov različnih žanrov: nacionalni, komercialni SLO programi, športni, dokumentarni, otroški, zabavni, idr. Programsko shemo bomo v prihodnje, glede na želje naročnikov, še obogatili. TUDI 10 HD PROGRAMOV, MOŽNOST MOBILNE TV S ČASOVNIM ZAMIKOM.

Kaj se zgodi z opremo v primeru prekinitve naročniškega razmerja?

Digitalni sprejemnik in antena za storitev interneta se vrneta operaterju SUPER TV.

Kaj se zgodi, če udar strele poškoduje sprejemnik?

V tem primeru zamenjamo uničeni sprejemnik za novega in zaračunamo nabavno ceno le-tega.